Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

USZKA Z RYBKĄ I GRZYBKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4
pół szklanki wody
mąka 0,5 kg
0,5 kg surowego filetu rybnego
15 dag suszonych grzybów
cebule 2
margaryna 15 dag
przyprawa uniwersalna do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: USZKA Z RYBKĄ I GRZYBKAMI

1. Zagnieść ciasto ( musi być twardsze niż to na pierogi) zrobić farsz : ugotować grzybki następnie odcedzić zimne zmielić wraz z surową rybą. Usmarzyć na złoto cebulkę na margarynie. wszystkie składniki połączyć ze sobą i przyprawić ( farsz ma być dobrze przyprawiony)

2. Ciasto cieniutko rozwałkować , wykrawywać małe kwadraciki dawać w środek farsz i sklejać na uszka. gotować w solonej wodzie . Podawać z czerwonym barszczem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 18.11.2012 13:16
Wg mnie wszystko jest ok, opis jest w jak najlepszym porządku.
Mysiunia 15.11.2012 20:52
Zdjęcie apetyczne i barszcz na pewno pyszny, ale opis mało staranny i niedokładny niestety
gusia1000 10.01.2011 00:30
Świetne są takie uszka z barszczem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak