Sposób przygotowania

Pszenicę przebrać, umyć, zalać przegotowaną wodą i odstawić na noc. Następnie w tej samej wodzie ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Mak (o ile nie jest to masa gotowa) zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godzny aby spęczniał odcedzić i dwukrotnie zmielić. Rodzynki namoczyć i osączyć, miód podgrzać wymieszać z makiem i bakaliami. Połączyć z pszenicą i ochłodzić.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naprawde dobra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    W sam raz na Wigilię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie smakołyki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !