Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z kwaśnego mleka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśne mleko 1/2 l
mąka pszenna 40 dag
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z kwaśnego mleka

Mąkę przesiać. Mleko z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą wybijać trzepaczką na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany. kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 09.05.2012 13:30
takie moja babcia robiła...pycha
Adamorek 17.03.2012 16:42
dobra sprawa
ewaa 27.02.2012 17:00
pyszności
zdzislawa2 19.02.2012 15:40
wyborne
szajba2 01.01.2012 16:15
super
Barbara55 09.12.2011 11:13
super
malaczarna23 18.08.2011 10:01
pyszne
Andzia1977
Andzia1977 24.07.2011 19:39
do tego śmietana z cukrem i pyszotka
ronald88 22.06.2011 08:53
super
Jaheira11 12.06.2011 23:14
pyszności
KasiaK90 15.04.2011 08:07
super
Jastinka 31.03.2011 11:30
niezłe
Justyna Jussstiii 26.03.2011 19:41
pychotka
Mysiunia 08.03.2011 10:14
smaczne
Gosia32
Gosia32 03.03.2011 07:25
apetyczne
Kate131 02.12.2010 09:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak