Sposób przygotowania

1. Upiec biszkopt z 5 jajek. duża forma

2. Masa: z 1/2 litry mleka odlać 1/2 szklanki i rozmieszać 5 żółtek i 3 łyżki mąki zwykłej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 szklankę cukru. resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane składniki i ugotować jak budyń. Wystudzić, utrzeć masło i margarynę połączyć z budyniem ciągle ucierając, wyłożyć na biszkopt i rozsmarować

3. Pianka: żelatynę zalać 1/2 szklanki wody , gdy napęcznieje rozpuścić na gorącym ogniu , ubić pianę z 5 białek z 1 szklanką cukru, wlać do tego ciepłą żelatynę , szybko mieszając wylać na masę.

4. Polewa: margarynę roztopić , dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru mieszając. Gdy trochę ostygniewlać wlać roztrzepane jajko, mieszać do połączenia składników letnie wylać na piankę.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Sympatyczny
  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Z przepisu widać, że jest to pyszne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    do kawki pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jakie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    oj właśnie piję kawkę, zjadłoby się kawałeczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !