Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, fasolką szparagową i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

Mix sałat z rucolą
fasolka szparagowa zielona 250 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 2 szt
oliwki zielone killka
cebula czerwona 1/2

sos

oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1/2 łyżeczki
szczypiorek posiekany
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, fasolką szparagową i jajkiem

Fasolkę szparagową umyć i zblanszować 5 minut na chrupko, odstawić do wystudzenia. Mix sałat ułożyć w szerokim naczyniu, odlać wodę z puszki od tuńczyka i ułożyć go na sałatach razem z pokrojoną w półksiężyce cebulą, jajkiem pokrojonym na ćwiartki, przepołowionymi oliwkami i pociętą fasolką. Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą i polać nimi sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 10.08.2016 15:37
pysznie się prezentuje!
dodi 09.08.2016 21:27
fajna sałateczka
halina17 09.08.2016 20:45
Pyszna sałatka
Stenka 09.08.2016 19:43
smaczna sałatka
Ewelina1991 09.08.2016 18:27
apetyczna sałatka
Wiktoria29 09.08.2016 15:57
zjadłabym......
bietka 09.08.2016 13:53
ładnie się prezentuje :)
Małgorzata92 09.08.2016 12:47
Super sałatka :)
Wafelek2601 09.08.2016 11:52
Przepyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak