Sposób przygotowania

1. brukselkę gotujemy w osolonej wodzie 15 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
2. boczek kroimy w plasterki, przyprawiamy, smażymy na chrupko, zdejmujemy z patelni,
3. cukinie kroimy w półplasterki, obsmażamy chwilę na pozostałym po boczku tłuszczu,
4. żurawinę moczymy chwilę w gorącej wodzie,
5. pestki dyni rumienimy na suchej patelni,
6. do miski wrzucamy brukselkę, boczek, cukinie, żurawinę i połowę pestek dyni, mieszamy,
7. śmietanę łączymy z majonezem i sokiem z limonki, przyprawiamy,
8. powstały sos przelewamy do sałatki, mieszamy,
9. sałatkę dekorujemy pozostałymi pestkami dyni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !