Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
pomidory 2 sztuki
mozarella 1 kulka
pesto 100 g
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w pesto

Pierś z indyka smarujemy pesto, czosnek kroimy na cieniutkie plasterki i mieszamy z piersią z indyka. Odstawiamy na ok godzinę i podsmażamy na patelni, aż mięso stanie się białe. Nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy posiekane listki bazlii, dokładnie mieszamy.
Na wierzchu układamy pomidora pokroionego w plastry i mozarellę, również w plasterkach.
Zapiekamy w 180 stopniach ok 30 minut.
Podczas smażenia i pieczenia powstaje sporo rewelacyjnego sosu, dlatego danie to najlepiej podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 23.08.2011 21:49
drób i pesto to fajne połączenia
Jolanta40 24.03.2011 11:17
uwielbiam pesto
Grażyna13 20.11.2010 11:00
Smaczne i pomysłowe !
MAR3STA 29.10.2010 17:13
mniam mniam, aż ślinka cieknie
banditka 17.09.2010 11:32
fajne danie
iwa643 29.08.2010 08:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak