Sposób przygotowania

Pierś z indyka smarujemy pesto, czosnek kroimy na cieniutkie plasterki i mieszamy z piersią z indyka. Odstawiamy na ok godzinę i podsmażamy na patelni, aż mięso stanie się białe. Nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy posiekane listki bazlii, dokładnie mieszamy.
Na wierzchu układamy pomidora pokroionego w plastry i mozarellę, również w plasterkach.
Zapiekamy w 180 stopniach ok 30 minut.
Podczas smażenia i pieczenia powstaje sporo rewelacyjnego sosu, dlatego danie to najlepiej podawać z ryżem.

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam mniam, aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczne i pomysłowe !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam pesto
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    drób i pesto to fajne połączenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !