Sposób przygotowania

Polędwicę opłukać, osuszyć, następnie oprószyć solą i pieprzem. W garnku rozpuścić masło, dodać do niego polędwicę, po 3-4 minutach dodać wino i dusić do momentu, gdy polędwica będzie miękka. Pod koniec duszenia dodać pokrojone( wcześniej wymoczone) śliwki. Podawać na gorąco.
Jeśli ilość wina ulegnie znacznej redukcji można je uzupełnić podczas podduszania polędwicy.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    zapowiada się ciekawie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !