Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa z cukinii i kurek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2
ziemniaki u 1
cebula
oliwa
białe wino 50 ml
śmietana 150 ml
kurki 150g
tymianek
pieprz
rosół warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa z cukinii i kurek

Cukinie umyc, obrać, skórki ugotować oddzielnie w wodzie, odcedzić i odłożyć. 1/2 z kurek odłożyc. Cebulę i ziemniaki i 1/2 kurek pokroic w kostkę obsmażyć na oliwie, dodać białą część cukinii, zalać winem, odparować. Podlać wywarem z warzyw, gotować do miękkości, dodac pieprz i tymianek. Zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Odlać 2/3 wywaru. Do pozostałej 1/3 dodać ugotowane skórki z cukiniii zmiksować. Pozostałe odlożone kurki usmazyć na masle. Obie zupy wlać \"artystycznie\" do talerzy, dodać podsmażone na maśle kurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 24.06.2011 09:58
pychota
Małgorzata113 25.08.2010 09:18
świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak