Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre papryczki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostre papryczki 8 sztuk
czosnek 1 ząbek
żółtko jajek 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
posiekana natka 1 łyżka
sól do smaku
biały ser 15 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre papryczki z serem

Z papryczek usunąć gniazda nasienne, oczyścić je z nasionek i sparzyć w osolonej wodzie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Ser utrzeć z żółtkiem, natką i czosnkiem. Doprawić solą. Gotową masę serową nadziewać papryczki. Skropić oliwą i piec ok. 10 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.08.2010 10:16
Ojj, będzie ostro :D
krzyniu1984 25.08.2010 10:48
na pewno wypróbuję!
Margo1 25.08.2010 08:49
wczoraj miałam to zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak