Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek pomarańczowy z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowe kruche ciasto 1 op.
pomarańcze 4 szt.
cytryny 2 szt.
cukier 50 dkg.
płatki migdałowe 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek pomarańczowy z migdałami

Cytrusy wraz ze skórką pokrój na cząstki i usuń pestki. Włóż do rondelka, zalej szklanka wody i wsyp cukier. Gdy masa zgęstnieje dodaj płatki migdałowe. Ciastem wyłóż brytfankę i upiecz na złoty kolor. Masę wylej na placek i udekoruj plasterkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 27.08.2010 22:31
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak