Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
boczek wędzony 300 g
cukinia 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
por 1 sztuka
Grill przyprawa klasyczna Prymat do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, boczek w paskki, marchewkę i pora w plastry, cebulę na czastki, paprykę w grube paski, a cukinię w plastry, które przekrajamy na 4.
wszystkie składniki na przemian nabijamy na patyczki szaszłykowe. Doprawiamy do smaku przyorawą do grilla, skrapiamy oliwą i zawijamy w folię aluminiową.
W takiej formie pieczemy na grillu aż mięso się upiecze.
Można również te szaszłyki zrobić w domu, bez folii aluminiowej w pikarniku, lub nawet na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.12.2011 13:19
Jakie kolorowe! :)
misia53 26.06.2011 10:17
prawie na czasie....
pawel007 14.10.2010 16:57
przepadam..
banditka 17.09.2010 11:31
apetyczne :)
pawel6 25.08.2010 14:43
wyglądają wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak