Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony Szponder Z Warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szponder wołowy 1 kg
6 małych ziemniaczków młodych 6
marchewka młoda 3
groszek zielony 10 dag
masło 3 łyżki 3 łyżki
przyprawy
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony Szponder Z Warzywami

Ja szponder kroje w plastry,nacieram porządnie przyprawami ( sól,pieprz,wegetta) Kto jak lubi:)oraz olejem:) Nagrzewam piekarnik do temp 170 stopni C.Daje mieso do brytfanki lub naczynia żaroodpornego.I wkładamy do piekarnika na ok 1godz i 30 minod czasu do czasu podlewam go wodą żeby nie stał się suchy.Gdy piecze mi sie mięsko gotuje warzywa w lekko osolonej wodzie.Wyciągamy mięsko.Warzywa kroimy w plasterki.Pieczeń podaje na ugotowanych warzywach.
Smacznego:):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.10.2010 14:23
super przepis
iwona332 14.09.2010 15:33
mniam
cukiereczek 07.09.2010 14:57
Szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak