Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa chrzanowa z rzeżuchą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 75 dkg.
korzeń chrzanu 1 szt.
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 1 op.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa chrzanowa z rzeżuchą

Cebule opiecz na patelni. Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kiełbasę, liście laurowe. Chrzan obierz i zetrzyj na tarce, dodaj do wywaru. Dopraw sokiem z cytryny i śmietaną rozmieszaną mąką.Podawaj z pokrojonymi jajkami i kiełbasą pokrojoną w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 01.06.2011 00:09
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak