Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w panierce z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w panierce z curry

Fasolkę myjemy, obcinamy końce. Gotujemy do miękkości. Jajka roztrzepujemy na głębokim talerzu, dodajemy przyprawę curry. Na drugi talerz dajemy bułkę tartą. Ugotowane szparagi posypujemy przyprawami. Każdą fasolkę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.08.2016 16:26
bardzo dobre
Róża1 15.08.2016 10:33
wspaniały pomysł :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak