Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 50 dag
mleko 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
cukier 3 łyżki
jabłka 0,5 kg
olej 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z jabłkami

Drożdże kruszymy, zalewamy ciepłym mlekiem i cukrem. Na wierzch posypujemy mąkę. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 10 minut. Jabłka myjemy, obieramy, trzemy na grubych oczkach. Następnie jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Za pomocą łyżki nakładamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 30.07.2016 21:37
Mniam jakie smakołyki :)
Ola1young 30.07.2016 15:59
lubimy racuchy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak