Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone roladki faszerowane fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
ser feta 100 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
pieprz 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mielone roladki faszerowane fetą

Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy. Następnie dodajemy roztrzepane jajko. Wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę dosypując powoli bułkę tartą. Na ręce formujemy kotleta. Na środek dajemy łyżeczkę fety i zawijamy w roladkę,sklejając końce. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy do 1/4 wysokości roladek wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż do odparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 11.10.2016 11:48
Lubie taki obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak