Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa panierowana w jajku i bułce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 200 g
zielona fasolka szparagowa 200 g
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 1 szklanka
olej rzepakowy 100 ml
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa panierowana w jajku i bułce

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową poobcinać z końcówek . Wstawić do wody i zblanszować około 6 minut w osolonej wodzie ,odcedzić wodę i ostudzić .
Krok 1 - Fasola szparagowa panierowana  w jajku i bułce foto
2
Jajka rozbełtać widelcem ,dodać pieprz i kurkumę , fasolę obsypać mąką ,później w jajku i bułce tartej .
Krok 2 - Fasola szparagowa panierowana  w jajku i bułce foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor .Posypać przyprawą kucharek.
Krok 3 - Fasola szparagowa panierowana  w jajku i bułce foto
4
Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie .
Krok 4 - Fasola szparagowa panierowana  w jajku i bułce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 29.07.2016 12:28
ja również uwielbiam
agnieszka214 27.07.2016 09:07
same smacznosci mniam
Krzysztof15 27.07.2016 06:07
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak