Sposób przygotowania

Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na ok 10 minut. Śmietankę z dodatkiem cukru i wanilii, mocno podgrzać i gdy zacznie lekko wrzeć, zdjąć z palnika, dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Przelać do niewielkiego pojemnika i gdy całkowicie wystygnie, wstawić do lodówki na ok 4 godziny. Banana obrać i pokroić w plastry, gdy deser zamierzamy podać nieco później, banany trzeba skropić sokiem z cytryny, aby nie sciemnialy. Sugeruję pokroić banany tuż przed podaniem panny cotty, unikając dodatku kwaśnego smaku, którego dzieci, generalnie nie lubią. Ułożyć banany na talerzu, na ksztalt okręgu. Wyjąć panna cotte z lodówki, potrzymać chwilkę nad gorącą wodą i przewrócić na okrąg z bananów. Na deserze ułożyć buzkę z pokrojonych bananów i posypać fantazyjnie czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super;)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bajka!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    cudeńko:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super bardzo fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jaka zabawna buźka. Muszę wypróbować Twój przepis.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    śliczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    monia2005

    super podana :-)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Fajnie podane :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    super deserek
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    super podane, kazdy niejadek by sie skusił;-)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Sama bym zjadła taką pannę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !