Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al dente w osolonej wodzie, przepłukać zimna woda i odcedzic. Pieczarki obrac i pokroic na średniej grubości plastry, cebule i czosnek obrac i przepłukać, cebule pokroic na drobna kostke, czosnek przecisnąć przez praske. Rozpuścić maslo na rozgrzanej patelni i wrzucic pieczarki, dusic do momentu az zmiekna, po czym dodac śmietanę, czosnek, sól i pieprz, smazyc ok. 2 minuty. Na patelni rozgrzac oliwe i zeszklic cebule, dodac makaron i smazyc kilka minut, ciagle mieszając (tak aby był goracy). Gasrteczke listków bazylli (ilość wedle uznania), drobno poszatkowac. Na talerz(e) wrzucamy porcje makaronu z cebulka, polewamy sosem smietanowo-pieczarkowym, prószymy bazylia, mieszamy, ew. doprawiamy do smaku, dekorujemy listkami bazylii i podajemy natychmiast. Bazylie można zastąpić natka pietruszki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    lubię takie smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetyczne danko :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszotka!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam mniam!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wyglądają przepięknie :)
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    zapowiada się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !