Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa Magdy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
rosół 1,5 litra
żółtko jajek 1 sztuka
siekany koperek 2 łyżki
siekany szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zielony groszek
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa Magdy

Marchewkę w rosole gotujemy w całości. Ziemniaki kroimy w kostkę.Do wrzącego rosołu dodajemy groszek , ziemniaki , marchewkę.Gotujemy do miękkości , wyciągamy marchewkę kroimy w plasterki.Zupę miksujemy z żółtkiem. Doprawiamy do smaku. Do każdego talerza wkładamy marchewkę i posypujemy zieleniną.Podajemy z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak