Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna polewka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 1,5 litra
śmietana 1 szklanka
ser biały 25 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 1 łyżka
cukier 20 dag
żółtko jajek 2 sztuki
cynamon 1 szczypta
sól do smaku
goździki mielone 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna polewka

Piwo zagotować z 200 ml wody.Mąkę mieszamy ze śmietaną i rozprowadzamy w gorącym piwie.Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, mieszamy z zupą ,doprawić solą , cynamonem i goździkami i stale mieszając podgrzać.Nie dopuścić do wrzenia. Biały ser kroimy w kostkę , rozkładamy do talerzy i zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 12.10.2011 15:31
Jeszcze nie jadłem takiej zupy.
marchewka 15.02.2011 00:29
ooo... coś dla mojego męża :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak