Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ODWRACANY BISZKOPT Z JABŁKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szk
mąka ziemniaczana 0,5 szk
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1,5 szt
olej 3 łyżki
Kurkuma mielona Prymat szczytpa
cukier 1 szt
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
kisiel cytrynowy 1 op
cukier 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ODWRACANY BISZKOPT Z JABŁKAMI

Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodać cukier ubijac jeszcze przez chwilę. Następnie dodać oliwę, żółtka proszek do pieczenia oraz stopniowo dodać mąke delikatnie mieszając ręcznie. Jabłka obrać i pokroić w ósemki wymieszać w misce z cukrem, cymanonem, bułką i kiselem.Wyłożyć na blaszke wyłożona papierem. Zalać ciastem biszkoptowym. Piec ok godziny w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Po wystygnieciu odwracamy ciasto jabłkami do góry. Zdejmujemy papier i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 26.07.2016 23:50
smakowicie wygląda
gosia1988 24.07.2016 20:45
Smaczne ciasto
dodi 24.07.2016 15:12
pyszne, muszę zrobić
Aleksandra/Olcia 24.07.2016 11:54
proste i smaczne
Motorek 23.07.2016 21:40
fajne ciasto
Wiesława1 23.07.2016 19:22
Sprytne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak