Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarcie zrazy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 80 dag
boczek 15 dag
cebula biała 2 sztuki
serwatka 2 szklanki
olej 2 łyżki
sól do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Czarcie zrazy

Mięso pokroić w plastry, zbić tłuczkiem i moczyć w serwatce 2 godziny, a następnie osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa położyć plasterek cebuli, jagodę jałowca, kawałek listka laurowego i przykryć plastrami boczku. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , podlać wodą i olejem, piec w temp. 170 stopni. Co jakiś czas przewracać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.02.2012 10:02
smaczne
Seba 14.02.2012 10:01
smaczne
Smakosz6 09.09.2011 13:57
na zdjęciu(nie mojego autorstwa) są kotlety jakieś, a nie zrazy. to zdjęcie NIE przedstawia mojej potrawy
iwona332 15.09.2010 15:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak