Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
jogurt bałkański 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżeczka
kolendra mielona 1/4 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Krok 1 - Grillowana pierś z kurczaka foto
2
Jogurt przełożyć do miski. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sok z cytryny i wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Grillowana pierś z kurczaka foto
3
Do marynaty włożyć płaty mięsa i wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.
Krok 3 - Grillowana pierś z kurczaka foto
4
Po tym czasie zamarynowane mięso kłaść na rozgrzaną patelnię grillową (lub w sezonie na tradycyjny grill). Grillować na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Grillowana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.07.2016 07:44
pięknie ugrillowana
norweska20 20.07.2016 23:33
bardzo lubię
Klausia 20.07.2016 22:58
Dobroci :)
olkaaa 20.07.2016 20:06
też taką robię
Wafelek2601 20.07.2016 19:47
Bardzo dobra
Janina 20.07.2016 15:38
Fajne mięsko;))
pestka 20.07.2016 12:57
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak