Sposób przygotowania

Grzyby umyć,moczyć w 200 ml wody przez 2 godziny,ugotować i posiekać. 1 łyżkę masła zasmażyć z mąką.Wlać wywar z grzybów i śmietanę,zagotować mieszając.Włożyć grzyby ,przyprawić.Ugotować makaron,odcedzić i układać w posmarowanym resztą masła żaroodpornym naczyniu warstwami na przemian ze zrazikami.Polać sosem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C przez 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    beata.81

    bierzemy 16 usmażonych zrazików z 300 g cielęciny wymieszanej z wołowiną i resztę składników według przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna216

    pychotka palce lizać:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Mniam:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !