Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami i mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
rosół 3 szklanki
mięso gotowane 30 dag
oliwa 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami i mięsem

Do wysokiego rondla wlewamy oliwę , dodajemy posiekaną cebulę , szklimy , wsypujemy ryż.Zalewamy gorącym rosołem i cały czas mieszamy . Gotujemy grzyby , wywar wlewamy do ryżu , grzyby kroimy i dodajemy do ryżu, cały czas mieszamy . Mięso pokroić w kostkę, dodać do ryżu.Ryż mieszamy ,aż wchłonie rosół.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 13.09.2010 10:15
akurat jesiennie i grzybowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak