Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinarowo-serowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 pęczek
szpinak 1 pęczek
masło 100 g
parmezan starty 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z 1 cytryny
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat odrobina
olej do smażenia
indyk 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinarowo-serowym nadzieniem

Mięso opłukać, osuszyć, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kwadrans do lodówki. Zieleninę opłukać i posiekać. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Masło rozetrzeć z ziołami i parmezanem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło rozsmarować cienką warstwą na plastrach mięsa oprócz brzegów. Mięso zrolować, spiąć wykałaczką. Roladki moczyć w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce i smażyć na złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 23.02.2011 17:23
Super roladki
Izabela28 01.11.2010 11:38
Pyszne te roladki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak