Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
bulion warzywny 1 litr
mleko 120 ml
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
kromki z bagietki 10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę obieramy , kroimy w plasterki i szklimy na maśle. Dodajemy bulion i gotujemy 15 minut.Wlewamy mleko , doprawiamy przyprawami do smaku. Robimy grzanki, kromki bagietki nacieramy czosnkiem , posypujemy serem tartym i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Zupę podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.10.2012 20:12
Dobra zupa cebulowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak