Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 50 dag
sok z cytryny 4 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 350 ml
siekany koperek 1 łyżka
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
żółty ser starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany

Łososia kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny , oprószamy solą i pieprzem.Przygotować sos . Z masła i mąki robimy zasmażkę , dodajemy mleko i gotujemy do zgęstnienia.Doprawiamy przyprawami do smaku , posypujemy zieleniną.Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę i zalewamy sosem.Posypujemy żółtym serem , zapiekamy ok.25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 22.05.2012 20:38
pyszna ryba
Dariusz8 27.04.2012 19:22
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak