Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WZK mięsna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kotlet: 6
duże cebule 4-6
podwójna pierś duża lub 1,5 szt.
kostka sera żółtego 1
śmietana 1
pieczarki 30-50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: WZK mięsna

Kotlety, piersi rozbijamy i przyprawiamy (nie panierujemy). Pieczarki smażymy z 3 cebulami, przyprawiamy solą i pieprzem. Średnią blachę wykładamy folią aluminiową, folię smarujemy tłuszczem. Układamy warstwami:
1) kotlet schabowy
2) pieczarki z cebulą
3) posypujemy całość serem żółtym
4) kotlet z piersi
5) posypujemy pokrojoną cebulą
6) dodajemy majonez i śmietanę na całość - polewamy

Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 200˚C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 04.02.2012 17:29
Wygląda apetycznie
danusia19671 04.02.2012 17:29
Wygląda apetycznie
jasiek 24.05.2011 13:01
ładnie wygląda
Leonka 21.11.2010 18:10
oo bardzo oryginalny przepis, super! :)
IRENA9 16.11.2010 17:47
SUPER danie na każdą okazje [jest bardzo podzielna] i bardzo smaczna!!!
agata1722
agata1722 01.10.2010 07:57
rewelacja
christopher1 28.08.2010 11:39
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak