Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kurki

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki blanszowane 1 kg
cukier
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie
cebula biała 1
ocet 10 %

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kurki

Kurki blanszujemy- gotujemy z cebula ok 10 min , a nastepnie chlodzimy je zimna woda. W innym garnku robimy zalewe z 2 szklanek wody, jednej szklanki octu, liscia lauroweg, ziela angielskiego, pieprzu, 2 lyzek soli i 4 lyzek cukru, gotujemy ok 15 min. Kurki zblanszowane wkladamy do solikow wraz z cebula i zalewamy goracym wywarem. Sloik gotujemy jeszcze odwrocony do gory dekielkiem ok 10-15 min w garnku z woda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 22.04.2012 15:35
fajna sprawa
Justyna Jussstiii 08.10.2011 13:37
super
Halusia 28.04.2011 21:20
Uwielbiam
ben-ka 25.09.2010 00:11
Duże grzybobranie musiało być:)
aginaa 24.09.2010 23:30
pycha
aginaa 24.09.2010 23:30
pycha
aginaa 24.09.2010 23:30
pycha
alicjaja 24.09.2010 23:15
piękny widok
alicjaja 24.09.2010 23:15
super
alicjaja 23.09.2010 00:05
Ah te kurki!
Katarzyna156 16.09.2010 11:08
mniam...)
danusia19671 02.09.2010 17:55
Lubię marynowane kurki bo to twardy i dobry grzyb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak