Sposób przygotowania

Kurki blanszujemy- gotujemy z cebula ok 10 min , a nastepnie chlodzimy je zimna woda. W innym garnku robimy zalewe z 2 szklanek wody, jednej szklanki octu, liscia lauroweg, ziela angielskiego, pieprzu, 2 lyzek soli i 4 lyzek cukru, gotujemy ok 15 min. Kurki zblanszowane wkladamy do solikow wraz z cebula i zalewamy goracym wywarem. Sloik gotujemy jeszcze odwrocony do gory dekielkiem ok 10-15 min w garnku z woda.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Lubię marynowane kurki bo to twardy i dobry grzyb
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    mniam...)
  • 5
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    Ah te kurki!
  • 3
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    piękny widok
  • 8
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 6
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 7
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Duże grzybobranie musiało być:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajna sprawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !