Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchowa baba

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 2 szklanki
masło 25 dag
mąka pszenna 2 szklanki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puchowa baba

Masło utrzeć z cukrem, potem dodawać jajka. Ciągle mieszając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ocet i olej. Gładką masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką okrągłej formy i pieczemy ok.40 min w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 10.11.2011 10:27
babka i kawa do niej;]
aga130982 07.04.2011 11:09
mniam mniam
Smakosz6 02.01.2011 21:27
na zdjęciu baba w wersji z kakao:)
christopher1 28.08.2010 11:39
Polecam
monisia1977 28.08.2010 10:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak