Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodownik z masą cytrynową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 szt.
jajko 4 szt.
cukier 1 szkl.
miód płynny 2 łyzki
budyń cytrynowy 2 op.
mleko 3/4 litra
cukier 1/2 szkl.
miód płynny 4 łyżki
orzechy włoskie 1 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: miodownik z masą cytrynową

Z maki, jaj, margaryny, cukru, sody miodu zagnieć ciasto i upiecz 3 placki. Budyń ugotuj na mleku i gorącym przekładaj placek. Wierzch udekoruj orzechami uprażonymi na 4 łyżkach miodu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 21.03.2011 16:51
slodkosci mmmm...:)
christopher1 28.08.2010 11:39
Wygląda sympatycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak