Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce Marsala

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sznycle cielęce(po ok.180g) 4
Łyżek oliwy 6
dymki 3
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z jednej cytryny
łyzka mąki ziemniaczanej 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce Marsala

Sznycle umyć i osuszyć.Zalać winem wymieszanym z 4 łyżkami oliwy.Przykryć i włożyć do lodówki na 60 minut.Dymki oczyścić,drobno pokroić.Sznycle osączyć z marynaty,smażyć na 2 łyżkach oliwy po 4 min z każdej strony.Doprawić solą i pieprzem,trzymać w cieple.Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać sok z cytryny,marynatę i bulion.Sos nieco odparować,dodać dymkę,dusić ok.3min.Zagęścić mąką ziemniaczaną z odrobiną wody.Podać ze sznyclami np.makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak