Sposób przygotowania

Owoce umyć, osuszyć i przełożyć do dużego słoja, przesypując cukrem. Dodać gałązki mięty i całość zalać alkoholem. Słój szczelnie zamknąć i całość macerować przez dwa tygodnie. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek, zakorkować i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Godna uwagi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    chętnie bym spróbowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    alez to musi byc wspaniale!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !