Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe faworki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżeczk aoctu winnego
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
przyprawa uniwersalna
2 ząbki czosnku
10 dag pasty warzywnej \"ajvar\"
majonez
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 szt. (posiekane)
olej 100 ml
kotlety schabowe 15-20 dag (3-4 szt.)

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe faworki z grilla

Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą.
Schab środkowy lub karkowy kroimy w plastry i wkładamy na 1 godzinę do marynaty i odstawiamy w chłodne miejsce.
Każdy kotlet kroimy na środku i wywijamy jak ciasto na faworki (inaczej chrust). Tak uformowane mięso układamy na ruszt grilla i smażymy.
Podajemy z ziemniakami pieczonymi też na grillu w folii aluminiowej z dodatkiem masła koperkowego lub z sosem przygotowanym z podanych składników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak