Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
sól do smaku
ogórek szklarniowy 25 dkg
jajko 3 sztuki
cebula 1/2 sztuki
kukurydza 1 puszka
fasolka czarna 1/2 puszki
sałata rzymska mini 1 sztuka
majonez 2 czubate łyżki
pieprz do smaku
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z ogórkiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka. Ogórka umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w dużą kostkę, dodać do ryżu. Sałatę umyć, osuszyć, poszatkować. Kukurydzę i fasolkę odsączyć, cebulę pokroić w drobną kostkę. Sałatę, cebulę, kukurydzę i fasolkę dodać do ryżu. Do sałatki dodać odciśniętego z nadmiaru płynu ogórka, majonez, musztardę, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.07.2016 21:03
apetycznie wyglada
Renata9 06.07.2016 20:27
Smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak