Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek w musztardowo - piwnej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

piwo jasne 200 ml
musztarda 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

ponadto

karczek 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: karczek w musztardowo - piwnej marynacie

Mięso myjemy. Kroimy na plastry. Rozbijamy tłuczkiem delikatnie. Składniki marynaty łączymy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron po około 3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.07.2016 16:01
smaczne mięsko
Aleksandra/Olcia 05.07.2016 12:53
pycha mniam
mirosława4 05.07.2016 12:31
smaczna sztuka mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak