Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z migdałami i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 250g
łyżeczka proszku do pieczenia 1
cukru 100g
opakowanie cukru waniliowego 1
szczypta soli
żółtko jajek 2
masła 150g
białko 1
posiekanych migdałów 50g
Łyżek galaretki malinowej,lub truskawkowej 6
polewa toffi 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z migdałami i galaretką

Z mąki z proszkiem,cukru,soli,żółtek,syropu i masła zagnieść gładkie ciasto.Ciasto zawinąć w folię,mrozić ok.60min. Piekarnik rozgrzać do 200stopni.Ciasto zagnieść na posypanej mąką stolnicy i uformować z niego niewielkie kulki.Połowę każdej kulki posmarować białkiem i delikatnie zanurzyć w migdałach.Ciastka ułożyć na blasze przykrytej pergaminem.W ciastkach zrobić łyżką wgłębienia,nałożyć do nich galaretkę.Piec ok.15min.Wystudzić na kratce kuchennej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:38
Cudne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak