Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
śmietana 2 łyżki
jajko 1 sztuka
margaryna 5-6 łyżek
cukier 1 łyżka
grzyby 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
śmietana 3 łyżki
olej 4 łyżki
cebula 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z grzybami

Grzyby dokładnie oczyścić,umyć i poszatkować.Cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju.Dodać poszatkowane grzyby,posolić i posypać pieprzem.Dusić około 25 minut.Następnie ostudzić.Dodać do masy bułkę tartą i jajko.Z podanych składników zagnieść ciasto.Odstawić je na pół godziny do9 lodówki,.Rozwałkować.Nałożyć nadzienie,zawinąć brzegi.Uformować kulebiak,na wierzchu ozdobić kilkoma cienkimi paskami ciasta.Posmarować jajkiem.Wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut.Podawać z sałatą i pomidorami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 21.05.2012 19:09
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak