Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić,umyć i poszatkować.Cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju.Dodać poszatkowane grzyby,posolić i posypać pieprzem.Dusić około 25 minut.Następnie ostudzić.Dodać do masy bułkę tartą i jajko.Z podanych składników zagnieść ciasto.Odstawić je na pół godziny do9 lodówki,.Rozwałkować.Nałożyć nadzienie,zawinąć brzegi.Uformować kulebiak,na wierzchu ozdobić kilkoma cienkimi paskami ciasta.Posmarować jajkiem.Wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut.Podawać z sałatą i pomidorami

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !