Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka imbirowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 15 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżki
kandyzowana skórka pomarańczy 1 1/2 dag
mąka 15 dag
cukier 4 dag
cynamon łyżeczka
posiekane migdały 15 dag
masa marcepanowa 20 dag
sok cytrynowy 3 łyżki
polewa czekoladow3a opakowanie
wiśnie kandyzowane po 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka imbirowe

Miód podgrzać z dodatkiem niewielkiej ilości wody, stale mieszając.Dodać skórkę pomarańczy, mąkę, pr do pieczenia, cukier i przyprawy.Całość wymieszać i odstawić do wystygnięcia.Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na cienki placek.Wykroić krązki, położyć na blachę i piec ok12-15 min. Imbir i kandyzowane wiśnie posiekać i wymieszać z migdałami, marcepanem i sokiem cytrynowym. Z masy marcepanowej uformować kulki i umieścić je na wystudzonych ciastkach. Ciastka polać polewą i udekorować kandyzowanymi wiśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:42
Super - polecam
Koper 24.08.2010 19:56
Idealne na chłodne zimowe wieczory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak