Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w ciescie francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szparagi białe 1 pęczek
ser żółty 8 plastrów
szynka 8 plastrów
jajko
ziarna sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w ciescie francuskim

Białe szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i umyć. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, mniej więcej wychodzi 8.

Na każdy kwadrat położyć plaster sera żółtego, następnie szynkę dojrzewającą (ewentualnie może być inna) i na nią po dwa lub trzy szparagi. Skleić ze sobą rogi ciasta, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.

Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 03.12.2016 20:15
bardzo elegancka przekąska
Patrycja33 12.08.2016 23:09
pyszna I ciekawa przekaska :-)
foczka-ks 05.07.2016 23:53
pysznie wygląda
Ola1984 05.07.2016 09:05
Pyszna i bardzo efektowna przekąska :)
marzut 03.07.2016 14:47
Super przepis
Ela427 03.07.2016 11:25
super pomysł
Janina 03.07.2016 10:11
Fajny przepis;))
mysza75 03.07.2016 10:10
jakie dobre szparagi
bietka 02.07.2016 22:26
ładnie się prezentują :)
mirosława4 02.07.2016 20:58
pięknie podane
Bernadeta1 02.07.2016 20:30
pysznie się prezentują
Lis 02.07.2016 17:34
Wyglądają bardzo smakowicie:)
anka1988 02.07.2016 12:01
super przekąska
halina17 02.07.2016 10:47
Przepyszne szparagi
ilka01 02.07.2016 10:34
wyglądają super :)
bertpvd 02.07.2016 10:06
pyszne szparagi ;) super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak