Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski smażone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski smażone

Jajka ubić ze szczyptą soli i wymieszać z tartą bułką oraz przesianą mąka ziemniaczaną.Na dużej patelni rozgrzać olej i łyżeczką kłaść na tłuszcz niewielkie kluseczki,smażyć z obu stron na złoty kolor.wybierać łyżką cedzakową i odsączyć na papierowych ręcznikach. Najlepsze są kluseczki podane na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 16.09.2013 21:49
muszę kiedyś zrobić
madzialena19 15.01.2012 20:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak