Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe pokrojone w kostkę 1/2 kg
ziemniaki pokrojone w ćwiartki 2 szt
masło 50 g
pieprz
sól
brukselka 1/2 kg
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z ziemniakami

Mięso zalać wodą osolić i ugotować do miękkości. Brukselkę, ziemniaki i cebulę połączyć z mięsem, dodać przyprawy, podlać wrzącą wodą i dusić aż ziemniaki i brukselka będą miękkie. Doprawić do smaku. Podawać posypaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak