Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasteczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały w płatkach 10 dag
likier 2 łyżki
masa marcepanowa 20 dag
polewa czekoladowa opakowanie
migdały 20 sztuk
wiśnie kandyzowane 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasteczka

Migdały w płatkach uprażyć na suchej patelni na złoto, ciągle mieszając. Ok 15 dag kandyzowanych wiśni posiekać i dodać do nich likier, masę marcepanową i uprażone migdały. Całość wymieszać. Z masy marcepanowo- migdałowe formować ciasteczka o dowolnym kształcie. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu. W gotowej polewie zanurzać pozostałe wiśnie i migdały.Udekorować nimi każde ciasteczko. Ciasteczka odstawić w chłodne miejsce aby polewa zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:41
Migdały są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak