Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 40 dag
Świeże liście szpinaku
pól pomarańczy
woda 125 ml
mąka 1 łyzka
oliwa 1 łyzeczka
Musztarda francuska Prymat 1 łyzeczka
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem

Filety przeciąć płasko rozbić lekko, posypać przyprawami, oliwą i sokiem z połowki pomarańczy. odstawić na parę minut do lodówki. Szpinak zalać wrzątkiem na minutę, odcedzić. Filety posmarować musztardą, ułozyć na kazdym po kilka listków szpinaku zawinąc spiąc wykałaczkami obtoczyć w mące i obsmażyc. Lyzeczkę mąki zasmażyć. Dodać pól szklanki wody i sok z pozostałych cytrusów włozyć filety i dusić pod przykryciem 10-15 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.09.2010 21:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak