Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wymieszać z solą i posiekać z masłem. Wbić jajka dodać cukier puder, zagnieść szybko ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąc w folię spożywczą, włozyć na godzinę do lodówki.. Gruszki obrać, zostawiając ogonki, usunąc gniazda nasienne posmarować masłem i wstawić na 10 minut do piekarnika o temp 200 stopni. Ciasto cieńko rozwałkować podzielić na 4 częsci. Na środku każdej postawić przestudzoną gruszkę dokładnie oblepić ją ciastem, Górną czesc ciasta delikatnie naciąć, posmarować żóltkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec 25 mion w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !